praca magisterska z metodyki

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

praca magisterska z metodyki

Postautor: Gość » 27 cze 2008, 11:44

witam! moj temat pracy magisterskiej brzmiał: teachers choices of activities developing speaking skills in mixed abilty classes at high school level. Chciałabym kontynuować prace magisterska na temat związany z mixed ability classse ale nie koniecznie ze speakingiem. przeczytałam xeo twoje rady jak napisać prace na temat: how to foster discipline in mixed ability class i bardzo mnie ten temat zainteresował. czy mógłbys mi napisać jakie badanie do takiej pracy uzyc? a moż…e masz pomysł na inny temat pracy związany z mixed-ability? wolałabym badanie przeprowadzać w szkole podstawowej bądz w gimnazjum bo tam ucze.
Gość

Re: praca magisterska z metodyki

Postautor: xeo » 27 cze 2008, 14:08

Jesli chodzi o badania w tego typu klasie to mozna np. zbadac jaki wplyw maja róznice kulturowe na dyscypline, na dobór metod itp. Tutaj masz np. tabelke jakie sa dozwolonne i niedozwolone zachowania w róznych kulturach jesli chodzi o nauczanie http://www.englishclub.com/teaching-tip ... taboos.htm Oczywiscie wszystkie "standardowe" badania te? wchodza w gre w takiej klasie.

Co do innego tematu to moze The use of mother-tongue albo the way of communication... (teacher<->students, students<->students).
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 27 cze 2008, 14:27

mixed-ability classes ja tłumaczyłam na polski jako klasy o róż…nym poziomie zaawansowania ale widzę ż…e przez pana/panią jest to wyraż…enie rozumiane inaczej. CZy to znaczy, ż…e moje tłumaczenie jest złe? Jeż…eli nie to czy w tym kontekście dałoby się rownież… przeprowadzić jakieś badania łącząc to z dyscypliną w takich klasach?
Gość

Postautor: Gość » 27 cze 2008, 14:29

mixed-ability classes ja tłumaczyłam na polski jako klasy o róż…nym poziomie zaawansowania ale widzę ż…e przez pana/panią jest to wyraż…enie rozumiane inaczej. CZy to znaczy, ż…e moje tłumaczenie jest złe? Jeż…eli nie to czy w tym kontekście dałoby się rownież… przeprowadzić jakieś badania łącząc to z dyscypliną w takich klasach?
Gość

Postautor: xeo » 27 cze 2008, 15:05

Holy cow! :surprise: wyraźnie pisze mixed-ability, a ja swoje o multi-cultural... :co_jest2:
Ale i tak polecam ten temat moż…e komuś się przyda. ;) Wracając do MIXED-ABILITY CLASSES to moż…na zbadać do jakiego stopnia zróż…nicowanie poziomów wpływa na dyscyplinę albo w ogóle czy wpływa na dyscyplinę, jakie problemy sprawia grupa "indywidualistów" w odróż…nieniu od grupy na tym samym poziomie (o ile jest jakaś róż…nica, jeśli jest to z jaką grupą jest lepiej/gorzej i dlaczego). Szczerze mówiąc przy mixed-ability classes lepiej pisać np. o sposobach oceniania, prowadzenia lekcji, doborze materiałów, strategiach uczniów i nauczycieli (indywidualne podejście do ucznia) itp. Pisząc o dyscyplinie moż…na zupełnie wyrzucić z tematu mixed-ability i skupić się na czymś zupełnie innym np. roli rodziców, osobie nauczyciela i jego wpływie na dyscyplinę, problemach z dyscypliną wśród osób z "papierkami" (schizofrenik, ADHD itp.), systemach kar i nagród, źródłach problemów w danej grupie wiekowej itp. itd.

:ups:
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Gość » 27 cze 2008, 15:54

dziękuję serdecznie za pomoc:)
Gość

Postautor: Gość » 25 lip 2008, 17:22

Anonymous pisze:mixed-ability classes ja tłumaczyłam na polski jako klasy o róż…nym poziomie zaawansowania ale widzę ż…e przez pana/panią jest to wyraż…enie rozumiane inaczej. CZy to znaczy, ż…e moje tłumaczenie jest złe? Jeż…eli nie to czy w tym kontekście dałoby się rownież… przeprowadzić jakieś badania łącząc to z dyscypliną w takich klasach?

Klasy o roznym poziomie zaawansowania to mixed-proficiency classes. Mixed-ability wiaze sie z pojeciami low/high-achievers, czyli uczen slaby-majacy trudnosci w nauce a zdolniak. A to nie jest to samo:-/
Gość

Postautor: Gość » 08 lut 2012, 17:13

ja mam podobny temat bo teaching english to mixed ability classes in high school i zastanawiam sie czy mozna by bylo w rozdziale badawczym zmierzyc w jakis sposob to ze uczen jest w clasie mixed ability wplywa na jego performance, achievemnts ? mysle o ankiecie dla uczniow i np obserwacji lekcji.
Gość

Postautor: Milka900 » 18 mar 2016, 0:33

Zapraszam do niezbędnika na Facebooku w pisaniu pracy dyplomowej, tj. : https://www.facebook.com/Konsultacje-w- ... ych-oraz-tłumaczenia-w-języku-niemieckim-308675285831487/?fref=ts
Milka900
junior fellow

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 7:55

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken