Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: Marzena Kryńska » 11 paź 2011, 17:19
Jestem sudentka i zapisłałam sie na B2 do English for You, bardzo fajne kursy, duż
a motywacja do mówienia, polecam Franka na Marszałkowskiej , bardzo fajny lektor.
-
Marzena Kryńska
-
Postautor: lato23 » 13 paź 2011, 15:56
Zdecydowanie ciekawe kursy, moż
na poznać nie tylko angielski, ale sporo się dowiedzieć o innych krajach i kulturach
-
lato23
-
Postautor: jaca12 » 16 paź 2011, 4:31
Małe grupy za umiarkowaną kaskę plus Nativi, dla mnie warto. Dodatkowe konwersacje nie w sali, lecz przytulnej kafejce bardzo sprzyjają
-
jaca12
-
Postautor: giga1 » 18 paź 2011, 5:35
Zapisąłem się z polecenia kumpeli, zawsze najlepiej pytać znajomych tak trafiłem do tej szkoły i jest ok, kurs zaczął się misiąc temu
-
giga1
-
Postautor: Gość » 20 paź 2011, 16:29
Mnie przekonały zajęcia w małych grupkach prowadzone z udziałem Nativów , Polecam Franka, Mary oraz Travisa z USA
-
Gość
-
Postautor: kij43 » 23 paź 2011, 16:46
Kązdy ma swoje zdanie, dla mnie w English for You liczą się bardzo pozytywne wibracje, które widać na każ
dym kroku, szczególnie ujawniają si e podczas dodatkowych konwersacji, pozdrowienia dla SUsan za fajne sobotnie warsztaty
-
kij43
-
Postautor: bla bla21 » 26 paź 2011, 16:09
Chodzę do English for you juz dwa semestry, lecz dopiero teraz zaczełam korzystać z dodatkowych konwersacji, zdecydowanie super, miła atmosfera, szkoda ,ze poprzednio nie korzystałam z tej opcji
-
bla bla21
-
Postautor: loklana43 » 27 paź 2011, 20:51
Zajęcia w małych grupkach bardzo motywują, dodatkowe konwersacje z Nativami rzeczywiście opcją na pogadanie. Uwazam, ż
e konsultacja językowa przy zapisie bardzo wnikliwie określiła mój poziom, takż
e trafiłam do Travisa z San FRancisko, super Nativ
-
loklana43
-
Postautor: Gość » 29 paź 2011, 5:35
Szkoła z juz z trdycjami, bardzo przyjazna atmosfera, każ
dy jest wazny mimo, ż
e to spora szkoła, choc nie sieciówka
-
Gość
-
Postautor: maturak32 » 30 paź 2011, 16:33
Przygotowywali mnie w zeszłym roku do matury rozszerzonej, mogę polecić ich system dualny, z jednej strony polska lektorka - Beata Kamińska rozwiała problemy z gramatyką, z drugiej Pani Mary prowadziła konwersacje, polecam...
-
maturak32
-
Postautor: spoko34 » 01 lis 2011, 16:43
Rok temu zacząłem edukację w English for You jako osoba początkująca, trafiałem na świetny team Beata Kamińska plus Naiva MAry, widzę ,ż
e dzisiaj mogę się już
dogadać, oczywiście do zupełnej płynności sporo brakuje, ale zdecydowanie poprawiła się moja komunikacja.
-
spoko34
-
Postautor: kok2 » 04 lis 2011, 6:08
Kursy oparte o konwersacje, lektorzy bardzo zaangaż
owani w swoją prace
-
kok2
-
Postautor: Gość » 07 lis 2011, 23:19
Komunikacja i duż
o konwersacji to mocna strona English for You, bardzo pomogli mi przygotować się do zagranicznej podróż
y, duż
o spotkań z Natvami było zdecydowanie pomocne.
-
Gość
-
Postautor: lop1 » 12 lis 2011, 1:57
Ostatnio wprowadzili na Gochowie tablice interaktywne, fajny bajer, ale mnie specjalnie nie przekonuje. Natomiast rzeczywiście zajęcia z Nativami super motywują do konwersacji. Ostatnio pojawiło się więcej dodatkowych terminów konwersacji.
-
lop1
-
Postautor: Gość » 20 lis 2011, 4:31
Moż
na zaufać szkole, choć tablice interaktywne do taki trochę bajer dla dzieciaków.
-
Gość
-
Postautor: Gość » 22 lis 2011, 6:58
Ja nie chodze do English For You, ale uważ
am, ż
e wprowadzanie nowoczesnych metod nauki jak tablice interaktywne jest ok pomysłem.
-
Gość
-
Postautor: Gość » 27 lis 2011, 21:50
Jestem zadwolona z mojego kursu do CAE, bardzo podoba mi się duet Patrycja - Susan
-
Gość
-
Postautor: spiki12 » 29 lis 2011, 17:57
Ja natomiast przygotowuję się w English For You do B2 na Uniwerku, osobiście uważ
am, ze Magda Sprysak jest mega profesjonalnym lektoremw English for You
-
spiki12
-
Postautor: kursant1 » 01 gru 2011, 17:28
Jestem słuchaczem English For You od 2 lat, przyszedłem do tej szkoły jako osoba zupełnie początkująca. Dzisiaj jestem na poziomie B1. Muszę przyznać ,ż
e zdecydowanie ich system pomógł mi zacząć się posługiwać językiem. Właśnie wróciłem z Kanady i mogłem się dogadać. Oczywiście bez " szału", ale dawałem sobie radę. Duż
a zasługa w tym Stanleya, który zmusza nas do mówienia. Dodatkowe konwersacje też
się przydały.
-
kursant1
-
Postautor: osa12 » 05 gru 2011, 19:01
To co jest na plus w tej szkole to weryfikacja wiedzy i sporo teścików, to mnoe mobilizuje do pracy
-
osa12
-
Postautor: Tomek Bujski » 08 gru 2011, 19:01
Byłem na kilku kursach angielskiego, większość nudna oparta na robieniu ćwiczonek. Mam ochotę uczestniczyć w zajęciach organizowanych przez English For You, gdyż
zajęcia są dynamiczne i urozmaicone. Duż
o jest mówienia
-
Tomek Bujski
-
Postautor: maturka1 » 11 gru 2011, 2:11
Uczestniczę w kursach do matury, zajęcia są dobrze prowadzone zarówno z polską lektorką jak również
z Nativem. Warsztaty bardzo przydatne, mobilizują do mówienia
-
maturka1
-
Postautor: domyślny » 30 gru 2011, 1:59
Jeż
eli chodzi o Warszawę to miejsce godne polecenia, szkoda tylko, ż
e nie oferują angielskiego on-line , gdyż
mają bardzo dobrą kadrę lektorów, zarówno polskich jak Nativów. Istnieją długo więcej niż
10 lat, a to budzi moje zaufanie
-
domyślny
-
Postautor: wracający » 31 gru 2011, 1:05
Rzeczywiście długo są na rynku, jeszcze jako dzieciak chodziłem do nich zmuszony przez starych, w zeszłym tygodniu jako człowiek już
pracujący zdecydowałem się powrócić do English For You. Widziałem nawet lektorkę, która wtedy mnie uczyła, choć już
nie pamiętam jak się nazywa
-
wracający
-
Postautor: madeinusa » 01 sty 2012, 21:20
Szkoła, szkołą, ja nauczyłem się języka dopiero jak wyjechałem do USA, spędziłem dwa lata i dzisiaj rozróż
niam nawet slang
-
madeinusa
-
Postautor: swojak » 02 sty 2012, 16:59
No tak, ale co mają zrobić osoby bez moż
liwości wyjazdu[/quote]
-
swojak
-
Postautor: fredek » 03 sty 2012, 18:12
Właśnie po to są szkoły językowe, tam moż
emy otrzymać kontakt z językiem[/quote]
-
fredek
-
Postautor: rocky23 » 03 sty 2012, 22:57
Najważ
niejsza dla mnie jest jednak motywacja
-
rocky23
-
Postautor: konrado88 » 05 sty 2012, 17:03
kiedyś zastanawiałem sie nad nią bo jest ok, ale koleż
anka namówiła mnie na zapisanie się do TFLS. Dzięki nim zdałem egzamin FCE. Polecam
-
konrado88
-
Postautor: sammach » 08 sty 2012, 23:10
Zawsze lepiej trafić do eksperta od jednej konkretnej kwestii, ja remontuje samochód zawsze w warsztacie, który specjalizuje się w danej marce.
-
sammach
-
Postautor: nowy123 » 11 sty 2012, 16:49
Kończę pierwszy semestr w English For You, chodziłem na kurs podstawowy, już
parę miesięcy troszkę pomogło mi oswoić się z angielskim, potrafię już
coś powiedzieć o sobie. Zabawne czasami są zajęcia z Nativem, gdy uż
ywamy języka ciała jak nie moż
emy znalezć słówka po angielsku
-
nowy123
-
Postautor: Arkek Ludwicki » 12 sty 2012, 18:58
nowy123 pisze:Kończę pierwszy semestr w English For You, chodziłem na kurs podstawowy, już
parę miesięcy troszkę pomogło mi oswoić się z angielskim, potrafię już
coś powiedzieć o sobie. Zabawne czasami są zajęcia z Nativem, gdy uż
ywamy języka ciała jak nie moż
emy znalezć słówka po angielsku
Wiem, o czym piszesz też
chodziłem do English For You i tak to śmiesznie wyglądało, ale rzeczywiście bardzo to motywowało do udziału w zajęciach.
-
Arkek Ludwicki
-
Postautor: kumorek » 17 sty 2012, 4:07
Obiektywnie English For You ma super atmosferę, zwłaszcza kawiarenka dyskusyjna, super urządzona, afrykańskie maski, bębny, muzyki, herbatka, ciasteczka. W takiej atmosferze aż
się chce być na dodatkowych konwersacjach. Według mnie warto.
-
kumorek
-
Postautor: inter1 » 19 sty 2012, 17:59
Ja osobiście wolę kursy internetowe, choć to oczywiście rzecz gustu.
-
inter1
-
Postautor: Tomek Kaliski » 20 sty 2012, 19:40
Uważ
am, ż
e rekrutacja w English For You jest zdecydowanie prowadzona w sposób dokładny, każ
da osob starannie jest oceniana. Ostatecznie nie zapisałem się do tej szkoły, gdyż
nie było wolnych już
miejsc, ale uznanie za stararanność.
-
Tomek Kaliski
-
Postautor: Helios » 21 sty 2012, 2:07
Nie słyszałem, co to za szkoła ?
-
Helios
-
Postautor: Basia Kurpińska » 21 sty 2012, 16:57
Zdecydowanie zamierzam kontynuować naukę w English FOr You, uważ
am, ż
e wreszcie udało mi się wybrać miejsce, gdzie moż
na podszkolić się z mówieniem, ale takż
e polepszyć gramatykę. Trafiłam na bardzo dobrych lektorów, Kamila i Amerykanin Travis oraz Stanley. Kamila zzj ednej strony przygotowuje nas do rozmów, ale takż
e wymaga robiąc karkówki. Travis prowadzi część konwersacyjną.
-
Basia Kurpińska
-
Postautor: Basia Kurpińska » 21 sty 2012, 16:58
... i oczywiscie fajna atmosfera na warsztatach.
-
Basia Kurpińska
-
Postautor: lading » 23 sty 2012, 6:05
Mój kontakt z English For You miał miejsce pierwszy raz 7 lat temu. Wówczas przygotowywałam się do FCE( zdałam na B). Już
wtedy bardzo spodobała mi się metoda tej szkoły. Rozbudowane konwersacje z Nativami i zagadnienia gramatyczne robione przez polskiego lektora. Wówczas nie oferowali jeszcze dodatkowych konwersacji. Po tych latach wysłałam mojego męż
a na kurs do tej szkoły, zobaczymy co on powie. Moja kumpela poleca Speakup, ale ja mam zwyczajnie sentyment do tej szkoły.
-
lading
-
Postautor: vapid » 25 sty 2012, 17:13
Chodziłem do tej szkoły kilka lat temu, to co według mnie przemawia pozytywnie o English For You to to, ż
e są fachowcami od jednego, czyli od angielskiego. Po drugie zajęcia w systemie dualnym , po trzecie bardzo pozytywna atmosfera. No i system płatności przejrzysty. Dla mnie waż
ne, ż
e mogłem płacić miesięcznie bez konieczności podpisywania umowy z bankiem. Szkoła na rynku długo kilkanaście lat.
-
vapid
-
Postautor: estrella » 26 sty 2012, 6:06
Już
drugi rok moja córka biega na angielski do oddziału na Grochowie i to co mnie cieszy to, ż
e nie muszę jej na siłę wyganiać, a przerabialiśmy już
róż
ne zajęcia. Ceramika znudziła się po miesiącu, judo po trzech, a tu nawet sama spisuje sobie kiedy ma dodatkowe warsztaty. Zostałam wczoraj zaproszona na dzień otwarty z lektorem, to się dowiem, co za tym stoi, albo kto:) Moż
e jakiś ładny chłopak chodzi, moż
e koleż
anki są cool, a moż
e pani, która prowadzi zajęcia jest fajna. Oby tak dalej, bo w szkole z angielskiego jest w czołówce, a tu ma blisko z domu i nie muszę po nią chodzić:)
-
estrella
-
Postautor: estrella » 26 sty 2012, 6:14
choć oczywiście nie każ
dy mus mieć to samo zdanie
-
estrella
-
Postautor: egoim » 26 sty 2012, 15:56
vapid pisze:Chodziłem do tej szkoły kilka lat temu, to co według mnie przemawia pozytywnie o English For You to to, ż
e są fachowcami od jednego, czyli od angielskiego. Po drugie zajęcia w systemie dualnym , po trzecie bardzo pozytywna atmosfera. No i system płatności przejrzysty. Dla mnie waż
ne, ż
e mogłem płacić miesięcznie bez konieczności podpisywania umowy z bankiem. Szkoła na rynku długo kilkanaście lat.
Nie chodziłem do tej szkoły, ale zgadzam się, ż
e jeż
eli firma specjalizuje się w jednej rzeczy jest czymś pozytywnym
-
egoim
-
Postautor: pogdny003 » 29 sty 2012, 18:48
Moja przygoda z English For You rozpoczęła się w pazdzierniku. Szkoła bardzo dokładnie sprawdziła mój poziom angielskiego. Nie był to test wyboru, lecz zdania do przetłumaczenia z polskiego na angielski, potem praca z artykułem, następnie rozmowa z lektorem po angielsku. Dlatego moja grupa jest bardzo dobrze dobrana pod względem poziomu zaawansowania. Zajęcia ciekawe, fajny podręcznik Total English , gdyż
zawiera ciekawe tematy do konwersacji z Nativami. Rzeczywiście dobrze, ze zajmują się jedynie nauczaniem tylko angielskiego.
-
pogdny003
-
Postautor: sparking1 » 29 sty 2012, 18:55
Ja zdecydowanie preferuje zajęcia w Speak Up, róż
norodne zajęcia, konwersacje z ciekawymi ludzmi
-
sparking1
-
Postautor: sparking1 » 29 sty 2012, 18:56
i oczywiście w Speak Up małe grupki
-
sparking1
-
Postautor: kozal12 » 29 sty 2012, 22:40
sparking1 pisze:Ja zdecydowanie preferuje zajęcia w Speak Up, róż
norodne zajęcia, konwersacje z ciekawymi ludzmi
Bardzo fajne, ale nie jest to wątek o Speak Up,
-
kozal12
-
Postautor: lubik1 » 29 sty 2012, 22:48
Zgadzam się z powyż
szym postem
-
lubik1
-
Postautor: Lajka12 » 31 sty 2012, 16:34
Osobiście polecam dwie szkoły angielskiego w Warszawie. Właśnie English FOr You za kursy nastawione na mówienie, za fajnych Nativów i generalnie za wszystko co już
tu zostało napisane, gdyż
to dla mnie dobra szkoła. Oprócz tego parę dobrych recenzji moż
na dać szkole Lexis przy Marszałkowskiej. Waż
ne aby czuć,ż
e szkole zależ
y na twoich postępach.
-
Lajka12
-
Postautor: Lajka12 » 31 sty 2012, 16:37
... czasami widać, ż
e idziesz się zapisac, a szkole zależ